
MET WELKE KOOKPLAAT WORDT KOKEN EEN FEESTJE?
Elk onderdeel is natuurlijk belangrijk in uw keuken, maar als er één ding echt niet mag ontbreken in de keuken, dan is het wel de kookplaat. De plek waar u lekker op kookt voor uzelf en uw gezin, nieuwe of oude vertrouwde recepten uitprobeert en culinair uitpakt voor vrienden. Wat voor een type thuiskok u ook bent, Keukenstore XL biedt heel wat mogelijkheden op het gebied van kookplaten.
Meer weten?
Wilt u meer weten over onze kookplaten? Neem gerust contact op of kom langs in onze showroom.
Wanneer we bij het ontwerpen van uw keuken aankomen bij de kookapparatuur, dan stellen wij u eerst een aantal vragen. Op welke manier bent u bijvoorbeeld gewend om te koken? Kookt u op gas? Heeft u überhaupt een gasaansluiting in huis? Bent u al bekend met of geïnteresseerd in andere kooktechnieken, zoals inductie koken? Wat voor een type thuiskok bent u eigenlijk? Hoeveel pitten heeft u nodig? En bent u ook benieuwd naar de nieuwste technieken op het gebied van koken? Uiteraard houden wij ook rekening met uw keukenbudget.

Gaskookplaten
Het koken op gas blijft nog steeds de meest populair manier van koken. De hitteverdeling is goed te regelen, zodat u goed kunt aansturen op dat heerlijke gerecht.

Gas-op-glas
U wilt het gemak van koken op gas, maar wilt een kookplaat met een mooiere uitstraling en wat makkelijker schoon te maken is? Dan is een gas-op-glas kookplaat een goede optie

inductie
Kiest een klant voor elektrisch koken, dan is een inductie kookplaat de meest gekozen optie. De kookplaat warmt erg snel op, koelt erg snel af en is makkelijk schoon te maken.

keramisch
Bij keramisch koken warmt de kookplaat erg langzaam op en koelt deze langzaam af, wat ervoor zorgt dat de kookplaat minder veilig- en efficiënt is in gebruik.
De keuze is aan u
Kookplaten zijn er in alle soorten en maten. Van een simpele 4-pitter tot een ingenieuze inductiekookplaat met ingebouwd afzuigsysteem. Aan de hand van de antwoorden op bovenstaande vragen kunnen we u een aantal keuzes voorleggen, die verschillen in uiterlijk, functies, merk, grootte maar ook in prijs. De keuze waarop u het liefst wilt koken is helemaal aan u.
Kies voor een gaskookplaat met pit
Koken op gas is voor veel mensen nog altijd de meest favoriete manier van koken. En ook bij veel hobbykoks is deze manier nog altijd geliefd vanwege het robuuste uiterlijk en het geluid van de branders. Veel mensen hebben ook het gevoel dat ze het koken beter onder controle hebben wanneer zij op gas koken. Koken op gas heeft nog altijd veel voordelen.
- Het is relatief goedkoop in aanschaf in vergelijking met een inductie- of keramische kookplaat.
- De pannen zijn snel op te warmen op hoog vuur.
- De warmte van een gaskookplaat is makkelijk te regelen door het vuur hoger of lager te zetten.
Koken op gas met glas
Voor veel mensen het is het gas op glas-systeem nog een onbekend fenomeen. Het verschil van een gas op glas kookplaat met een gewone gasplaat zit ’m in de gaspitten die op een glasplaat rusten. Dit zijn losse – vaak stoere zwarte – pannendragers die u eenvoudig eraf kunt halen als u de kookplaat van glas gaat schoonmaken. Het schoonmaakklusje gaat u dus gemakkelijker af. Het koken van gas op glas gaat wel net even anders dan ‘gewoon’ koken op gas. Hoe dit werkt, dat leggen onze keukendesigners u graag uit.








Koken op een inductiekookplaat
Koken op een inductiekookplaat gaat net even anders dan koken op gas of op een keramische kookplaat. Kookt u op gas of keramisch dan wordt de kookplaat verwarmd, maar met inductie koken wordt juist de pan opgewarmd door een elektromagnetisch veld. Als de pan niet op de inductiekookplaat staat, dan gebeurt er helemaal niks. Geen pan, geen warmte. Daarom is koken op inductie ook meteen de veiligste manier van koken. Maar er zijn nog meer redenen waarom wij zo enthousiast zijn over inductiekookplaten.
- De kookplaat warmt de pan supersnel op, handig als u snel een maaltijd moet bereiden of opwarmen.
- Er zijn inductiekookplaten waarmee u zelf de kookzones kunt instellen.
- Een inductiekookplaat is helemaal vlak en dus goed schoon te houden.
- Het energieverbruik is laag
- Een toekomstbestendige keuze gezien de stijgende gasprijzen
- En er zijn nu ook inductiekookplaten met een ingebouwd afzuigsysteem. Geen afzuigkap meer boven uw hoofd, maar mooi geïntegreerd in de kookplaat. Wij zijn fan!
Kookte u hiervoor op gas, dan is het overigens wel nodig om een nieuwe pannenset aan te schaffen, aangezien de bodem van oude pannen niet meer vlak kunnen zijn en u voor inductie koken pannen nodig heeft met een dikkere magnetische bodem.
Keramisch koken
Keramisch koken is net even anders dan koken op een inductiekookplaat, maar een goed en goedkoper alternatief voor als u bijvoorbeeld geen gasaansluiting heeft. U heeft er overigens wel een aparte groep voor nodig in de meterkast.
Een keramische kookplaat (ook wel elektrische kookplaat genoemd) herkent u aan de roodgloeiende zones als u de plaat verwarmd. Een keramische kookplaat is makkelijk schoon te maken en werkt heel simpel. Zodra u de knop omdraait, worden de kookzones opgewarmd door verwarmingselementen. Dit proces duurt wat langer dan bij een inductiekookplaat. Maar zodra de kookzones roodgloeiend zijn, kunt u lekker gaan kokkerellen.
De keramische kookplaat blijft nog wel een tijdje warm als u deze uitzet. Wacht daarom even met schoonmaken van de plaat totdat deze goed is afgekoeld.
Meer weten over kookplaten?
Wilt u meer weten over de kookplaten waaruit u kunt kiezen? De adviseurs van Keukenstore XL laten u graag de mogelijkheden zien in onze showrooms en vertellen u natuurlijk ook alle voors en tegens zodat u de juiste keuze kunt maken.


topkwaliteit

de Beste prijs

topapparatuur

cbw-erkend